Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 dl olaj
- 4 evőkanál liszt
Krém:
- 75 dkg túró
- 25 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál vanília őrlemény
- 20 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 25 dkg mascarpone
Díszétés:
- Dr. Oetker csokoládékrém
- olvasztott csokoládé
- cukorkák tetszés szerint
A tojások sárgáját és a fehérjét szétválasztom. A sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőport, a szódabikarbónát, az olajat, a lisztet és végül a felvert fehérjét. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntöm és 180 ° C-on, 25 perc alatt sütöm. Fontos, hogy miután megsült, és kiveszem a piskótát, konyharuhával pihentetem még 10 percet, mielőtt elválasztom a formától, így kerülöm el, hogy összeessen. Ugyanezt a piskótát fele hozzávalókból , egy 15 cm-es formában megsütöm. A krémhez a margarint a porcukorral kihabosítom, és a többi hozzávalókkal összekeverem. végül a mascarponét is hozzáadom. Kettévágom a piskótákat és megtöltöm a krémmel. 1 csomag Dr. Oetker csokoládés tortakrémet elkészítem a csomagoláson található módon, habzsákba teszem és kis csillag formákban körbe díszítem a tortát. A nagy tortalapot három felé vágom. Olvasztott csokival és mindenféle cukorral díszítem.
Sitó Mónika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!