A tésztához:
- 5 tojás
- 34 dkg cukor
- 11 evőkanál víz
- 12 dkg darált dió
- 23 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- pár csepp vanília aroma
- pár csepp rum aroma
- 2 dl habtejszín
A tésztához a tojásokat a cukorral kb. 5 percig habosra verjük, egyenként hozzáadjuk a 11 evőkanál vizet, tovább verjük, majd végül a liszttel elkevert diót és sütőport is belekeverjük. Egy 25 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát beleöntjük, elsimítjuk és 180°C-on tűpróbáig sütjük. A megsült, kihűlt tésztát kettévágjuk.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a búzadarával felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután a kihabosított margarinnal, pár csepp rum és vanília aromával, valamint a darált dióval jól kiverjük a főzött krémet. A tejszínhabot keményre felverjük, majd a krémbe forgatjuk. Jól lehűtjük.
A fele krémet a két lap közé kenjük, a másik felét pedig a felső lapra simítjuk. Bevonhatjuk csokimázzal, vagy durvára reszelt csokival is díszíthetjük. Én epres joghurtos csokiforgáccsal díszítettem. Nagyon finom, kiadós süti.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!