- 6 réteslap
- 4 kis pohár (150 g) kefir
- 3 tojás
- 1,5 pohár búzadara
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3/4 pohár étolaj
- 5 pohár porcukor
- 50 dkg túró
- 1 doboz őszibarackbefőtt
A réteslapok kenéséhez:
- étolaj
A rétes tetejére:
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
A gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez fontos, mert különben a rétesből nem lesz semmi! A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal lekenjük, következik a 2. réteslap. Erre öntjük a fele búzadarás keveréket, ami a hűtőben megduzzadt. Megszórjuk a túró felével, majd a feldarabolt barack felével. Rátesszük a következő két réteslapot, egyenként lekenjük olajjal. Erre kerül a másik fele darás keverék, megszórjuk a túróval, majd a barackdarabokkal, és végül befedjük a 2 db olajozott réteslappal. Az egész tojást felverjük, tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük. 180°C-ra előmelegített sütőben szép aranysárgára megsütjük. Sütés közben fóliával fedjük le ha túl gyorsan sülne, meg ne égjen a teteje! Meggyel is készíthető, legközelebb azzal készítem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!