- 1 doboz (176 gramm) Oreo keksz
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- 17 dkg mogyoróvaj
- 2, 5 dl habtejszín
- 20 dkg csoki
- Snickers
Az oreót tegyük egy zacskóba és törjük apró darabokra egy sodrófával, de még jobb, ha egy aprítógéppel daráljuk le. Adjuk hozzá a 4 evőkanál olvasztott vajat, keverjük jól el, és nyomkodjuk egy 23 cm-es piteformába. Ha nincs ilyen akkor tökéletesen megfelel egy kapcsos tortaforma is. Tegyük hűtőbe. A tejszín felét forraljuk fel, és öntsük a mogyoróvajra, keverjük addig amíg krémes állaga lesz, és kenjük az oreós alapra. Min. 15 percre tegyük vissza hűtőbe, addig készítsük el a ganachet a tetejére. A maradék tejszínt is forraljuk fel, majd tördeljük bele a csokit, vegyük le a tűzről és keverjük simára. Öntsük a mogyoróvajas alapra, és a tetszőleges darabokra vágott snickers csokival szórjuk meg. Min. 1 órát hűtsük.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!