(10 db-hoz)
- 10 dkg darabos amerikai mogyoróvaj
- 4 teáskanál olvasztott vaj
- 3-4 evőkanál porcukor
- 3 teáskanál darált keksz
- 1 teáskanál vaníliás cukor vagy 1-2 csepp vanília kivonat
- 10 dkg csoki
A mogyoróvajat elkeverjük a hideg olvasztott vajjal és a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált kekszet, egynemű masszává keverjük. Hűtőbe rakjuk pár órára, hogy megdermedjen. Ha nem tudunk várni, akkor tegyük a fagyasztóba.
A kemény masszából enyhén nedves kézzel apró golyókat formálunk, majd visszarakjuk a hűtőbe.
Mikróban megolvasztjuk a csokit, és a jól lehűtött golyókat belemártjuk. Tálcára helyezzük és újra hűtjük. Lezárt dobozban, hűtőben 2 hétig eltartható.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!