Alap:
- 60 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaópor
- vaníliaaroma ízlés szerint
- kb. 4 dl tej
Krém :
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor (lehet több is,ha édesebben szeretjük)
- 15-20 dkg pirított darált mogyoró
- kb. 7 – 8 dkg kekszpor a deszka meghintéséhez a nyújtásnál.
A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele az aromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a mogyoróval. A gyúródeszkát hintsük meg kekszporral, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kekszet a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető
Juhászné Ildikó receptje a facebook profiljáról, ahol rengeteg, gyönyörűen elkészített süti receptjét találjátok meg!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!