A tésztához:
- 2 dl víz
- 20 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg csokoládé
- 15 dkg pirított, darált mogyoró
- 25 dkg darált keksz
A töltéshez:
- 4 evőkanál mogyorókrém
A díszítéshez:
- 5 dkg apróra vágott mogyoró
A vizet, a cukrot, a margarint és a csokoládét lassú tűznél összeforraljuk. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált kekszet és a pörkölt, darált mogyorót. Hideg helyre tesszük (kis időre akár a hűtőbe is mehet), hogy “gyurmázhatóvá” merevedjen massza. Gombócokat formálunk a tésztából (mint a kókuszgolyók esetében), majd a golyócskák közepét benyomkodjuk és fészek alakúra igazítjuk. Mogyorókrémmel (vagy akár rumos diókrémmel) megtöltjük a fészkeket, díszítésül pedig megszórjuk pörkölt-darált mogyoróval.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!