- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 5 dkg porcukor
- 2 db tojás sárgája
- 7,5 dkg margarin
- pici só (1 db citrom reszelt citromhéj)
Szóráshoz:
- fahéjas cukor
- cukrozott kakaópor
- kókuszreszelék
- vaníliás cukor
- dió
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral s liszttel meghintve. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojással, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval (és citromhéjjal ízesítve) a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük. Finoman kiborítjuk lisztezett deszkára és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk kb 80 cm hosszúra. Kb 3 centis csíkokba vágjuk. (Nekem 10 db lett). Papírtörlő gurigát ketté vágtam majd betekertem alufóliával s lekentem hideg margarinnal. A tésztacsíkokat feltekertem a gurigákra majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal lekenjük. Még egyszer megkelesztjük (20 perc), majd előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük. Fahéjas cukorral vagy bármi mással megszórva tálaljuk.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!