Tészta:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál rétesliszt
- 3 evőkanál kakaó
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 1/2 csomagsütőpor
Krém:
- 1 csomag zselatinpor
- 250 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliacukor
- 2 evőkanál méz
- 125 ml tej
- 1 csomag krémpor
- Ízlés szerin tvanília kivonat
A tojásfehérjét habbá verjük, a tojássárgát a cukorral kifehéredésig és habosra verjük. A tojássárgához hozzáadjuk az elkevert és átszitált liszt és kakaó keverékét. Ebbe forgatjuk bele a tojáshabot.
A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük, félbe vágjuk.
A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, beledolgozzuk a vaníliaaromát és a mézet is. A zselatint a csomagolás szerint előkészítjük, tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd pedig beledolgozzuk a tejszínhabot is.
A krémet 5 percre hűtőszekrénybe tesszük, majd megkenjük vele az egyik tésztát. A másik tésztalappal lefedjük.
Ízlés szerint díszítjük.
Forrás: TORTARECEPTEK