- 3 tojás
- 15 dkg barna cukor
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 26 dkg Mester Család gluténmentes süteményliszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 1 evőkanál kakaópor
- 1, 5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 150 ml tej
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 dl tejszín
A sütőt előmelegítjük 180 °C – ra a tortaforma aljába ( 18 vagy 22 cm ) sütőpapírt fektetünk.
A lisztet, a sót, a térfogat növelőket és a mézeskalács fűszert alaposan elvegyítjük egymással.
A tojást a cukorral kissé habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a mézet, majd tovább habosítjuk, azután hozzákeverjük a lisztes keveréket és a tejet.
A masszát a formába simítjuk és kb 35 – 40 percig tűpróbáig sütjük ( Tipp : A tésztát megsüthetjük 3 részletben is – így egyszerűbb és hamarabb átsülnek a lapok )
Amikor a tészta elkészült rácsra borítva kihűtjük. ( Ha 18 cm – es formában készítjük magasabb tésztát kapunk, így még vízszintesen kettévághatjuk a lapokat. )
A krémhez a vajat a cukorral és a krémsajttal habosra keverjük, ízesítjük narancshéjjal és vaníliával, majd lazán összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.
A krém 3 / 4 – ed részével betöltjük a lapokat, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Pár órára hideg helyre tesszük, majd mézeskaláccsal és dekorgyönggyel díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!