Tészta:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg olvasztott margarin
- 2 evőkanál langyos méz
- 2 tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- fél kiskanál só
Vanília krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
Puncs krém:
- fél csomag puncs ízű pudingpor
- 2 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg margarin
Csokimáz:
- 100 g étcsokoládé
- 3 dkg margarin
Először a krémeket készítjük el. Külön-külön megfőzzük a pudingokat, lehűtjük. Miután kihűltek, robotgéppel simára keverjük. A margarint habosra keverjük és hozzáadjuk a pudinghoz. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, mézes fűszerkeverékkel, és a szódabikarbónával. Egy külön tálban összekeverjük a tojásokat, langyos mézet, olvasztott margarint és a cukrot. Majd a lisztes és a tojásos keveréket összeöntjük és sima tésztává gyúrjuk. 4 egyenlő részre osztjuk 20 x 30-as vékony téglalapokká nyújtjuk. Előmelegített 180 °C-os sütőben, 2-3 perc alatt egyenként megsütjük őket. Egy lapot megkenünk a vanília krém felével, ráhelyezzük a következő lapot és rákenjük a puncs krémet. Ezután újabb lap következik, amire jön a vanília krém másik fele, végül az utolsó lappal lefedjük. A mázhoz a csokit vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk a margarinnal együtt. Szép simára, fényesre keverjük és a sütemény tetejére simítjuk. Legalább fél napot hagyjuk hűvös helyen pihenni, de legjobb ha egy éjszakát, hogy jól megpuhuljon. Másnap forró vizes késsel szépen szeletelhető.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!