A piskótához:
- 4 tojás
- 17,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 7,5 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott teáskanál kakaópor
- 1/2 teáskanál mézeskalácsfűszer
Csokikrém:
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg cukor
- 5 dkg csokoládé
- 1 teáskanál kakaópor
- 5 levél fehér zselatin
Vaníliás krém:
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 levél fehér zselatin
A tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. A lisztet, a keményítőt, a sütőport, a kakaót, mézeskalácsfűszert összekeverjük, a tojáshabhoz adagoljuk, kapcsos tortaformába töltjük és megsütjük. Ha kihűlt két lapra vágjuk.
A csokoládés krémhez 1 dl tejszínt a cukorral, a csokival és a kakaóval felolvasztjuk, majd feloldjuk benne a beáztatott kinyomkodott zselatint. A maradék 4 dl tejszínt habbá felverjük, majd hozzákeverjük a csokis zselatinos krémet. Ezzel megkenjük az alsó piskótát, és rátesszük a másik lapot.
A vaníliás krémhez 1 dl tejszínt cukorral és a vaníliával felmelegítünk, és feloldjuk benne a beáztatott kinyomkodott zselatint. A maradék 4 dl tejszínt felverjük, majd a zselatinos krémet hozzákeverjük. Ezzel bevonjuk az egész tortát. Díszítéshez 1-1,5 dl felvert tejszínhabot használunk. Mikor megkenjük a krémmel, még lágynak tűnik, de egy éjszakára hűtőbe tesszük a kész tortát, és másnap gyönyörűen szeletelhető.
Szilágyi Ágnes receptje.