A piskótához:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 6 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz
- 1 dl tejföl
A krémhez:
- 6 dl víz
- 2 csomag rumpuncs ízű pudingpor
- 25 dkg margarint
- 25 dkg porcukrot
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 2 evőkanál rum
- 25 dkg cukor
- pici piros színű ételfesték
Valamint:
- lekvár
A tészta készítése: A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, és 4 lapot sütünk egy közepes tepsi hátlapján, melyet margarinnal megkenünk.
A krém készítése: a pudingot keményre főzzük a vízben. A margarint kikeverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal szép simára keverjük.
Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot, megkenjük lekvárral, ( én meggylekvárral kentem) megint lap, majd a krém másik fele és végül az utolsó lap.
Máz a tetejére: A hozzávalókat simára keverjük és a lap tetejére kenjük. Pár óra alatt szépen megszilárdul. A süteményt másnap szeleteljük.
Vankó Sándorné Ilona receptje.