Tészta:
- 6 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 9 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csipet só
- 0,5 dl étolaj
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 5 púpozott evőkanál búzadara
- 7,5 dkg porcukor
- 7,5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
Tészta elkészítése:
1. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sót, és a kakaóport.
2. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük a maradék cukorral.
3. A tojássárgás krémhez keverjük a felvert habot óvatosan, majd a sütőporral kevert lisztet apránként hozzáadjuk. Finoman összekeverjük az egészet.
4. Sütőpapírral bélelt 20 x 36 cm-es tepsibe öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 15-20 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
Krém elkészítése:
1. A tejet a kristálycukorral és a búzadarával felforraljuk.
2. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve kihűtjük.
3. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt grízes krémmel összekeverjük.
4. A krém felét a lapok közé kenjük, a másik felét pedig a tészta tetejére. Kakaóporral megszórjuk a tetejét.
5. Felszeletelés előtt legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!