Tészta:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 4 evőkanál méz
- tejföl
Krém :
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 5 evőkanál púpozott liszt
- 6 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- pici rum
Valamint:
- barack lekvár
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, úgy, hogy könnyen nyújtható legyen, majd négy lapot sütünk belőle tepsi hátán. A krém elkészítéséhez lisztet a tojássárgájával a cukorral a tejjel sűrűre főzzük, majd külön habosra keverjük a margarint a porcukorral és a rummal, végül a kihűlt krémhez keverjük. Összeállítás: 1 lap krém fele, 2 lap megkenjük baracklekvárral, 3 lap krém másik fele, 4 lap befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk. Másnap szeletelhető.
Farkas Erika receptje.