Tészta:
- 40 g méz
- 40 g finomszemcsés barna cukor
- 20 g vaj
- 1 tojás
- 115 g liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál mézes fűszerkeverék
Csokikrém:
- 20 dkg csoki
- 0, 5 dl tejszín
- 5 dkg vaj
Tetejére:
- málnalekvár
A mézet barna cukorral és a vajjal összemelegítjük, mikor langyosra hűlt belekeverjük a tojást, a lisztet, a sütőport és a mézes fűszerkeveréket, és elkeverjük a langyos mézes keverékbe. A tésztát egy 20 x 20 cm-es sütőpapíros formába öntjük és a 170 °C-ra előmelegített sütőben, 12 percig sütjük. Csinálunk még egy adag tésztát és még egy lapot sütünk belőle. A két lap közé töltjük a krémet. A csokit a mikróban megolvasztjuk és belekeverjük a tejszínt, a vajat. Lehűtjük és hidegen kihabosítjuk. A tészta tetejére málnalekvárt kenünk és beborítjuk 200 g marcipánból nyújtott vékony lappal. Felvágjuk 4 x 4 cm-es kockákra. 1-1 kis marcipángolyót teszünk a közepükre és olvasztott étcsokiba mártjuk.
Kasza Zsu receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!