- 4 evőkanál tejszín
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpozott teáskanál őrölt fahéj
- 5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 2 dkg cukor
- fél dl konyak
A csokoládét durvára törjük, majd a kakaóporral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a tejszínnel addig melegítjük, amíg a csokoládé el nem olvad benne. Ezután a tejet hozzáöntjük, és folytonos keverés közben forráspontig melegítjük, de nem főzzük. Ezután a tűzről levesszük. A tojások sárgáját és a cukrot habosra verjük, majd a konyakkal együtt a tejes csokoládéhoz keverjük. Azonnal tálkákba töltjük, és rögtön kínáljuk. 5 adag lesz belőle.