Méhkas süti

Méhkas sütiMéhkas süti Méhkas süti

  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg lágy margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál rum
  • tej vagy kávé a gyúráshoz

A hozzávalókat a kakaó nélkül összegyúrjuk, megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Ha barna kaptárt készítünk, akkor a darázs részéhez fehér tésztát rakunk, ha fehéret, akkor pedig barnát. Ha esetleg lágyra sikerülne a tészta, akkor formázás előtt tegyük hűtőbe kicsit dermedni, majd töltsük meg a tésztával a méhkasformát. Az aljára kör alakú háztartási kekszre krémet vagy lekvárt teszünk, és erre helyezzük. Belsejét krémmel, meggyel, dióval, mogyoróval is megtölthetjük úgy, hogy a formában belenyomjuk egy fakanál nyelét, így helyet csinálva a tölteléknek. Ebből a mennyiségből nekem a közepes formával 14-16 db lett. Nagyon mutatós, egyszerű és finom! Jó étvágyat kívánok hozzá!

(Méhkasformát lehet venni, vagy rendelni a neten.)

Váradi Gabriella receptje.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress