Tèszta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 kiskanál szalakáli
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
Meggyes krèm:
- 2 üveg meggybefőtt
- fahèj ízlès szerint
- 2 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliapuding
Túrós krèm:
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliáscukor
- 1 citrom reszelt hèja
- 4 dl habtejszín
Összeállítjuk a tèsztát a hozzávalókból, majd 2 rèszre osztjuk. Sütőpapíron tepsi mèretre nyújtjuk, (25×35) majd a tepsitetejère húzzuk sütőpapírral. 180 °C-on, 8-10 perc alatt megsütjük ôket.
A magozott meggyet a levèvel, a fahèjjal, cukorral felfőzzük. A pudingporokat kevès vízben elkeverjük, a meggyhez adjuk ès sűrűre főzzük. A meggyes krèmet mèg melegen az alsó tèsztára simítjuk.
A túrót a cukorral, citromhèjjal elkeverjük. A hideg tejszínt fèlig felverjük, majd a túrót hozzáadva, kemènyre verjük. A meggyes krèm tetejère kenjük,majd ráhelyezzük a második lapot. Egy èjjelre hűtőbe tesszük. A tetejèt másnap megszórjuk porcukorral. Èn mèg kreatívkodtam egy kis kakaóval.
Gulácsi Bertold receptje.