A tésztához:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5 tojás
- 30 dkg liszt
- 1/2 sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 üveg magozott meggy
A krémhez:
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 3 dl víz
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
A tetejére:
- 3 dl habtejszín keményre verve
A piskótához a margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, egyik felébe a kakaóport belekeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sárga tésztát az aljára, a barnát pedig rásimítjuk. A meggyet rászórjuk és sütjük.
A krémhez a pudingport a vízzel és kihűtjük, a margarint a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és simára keverjük. A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre a keményre vert tejszínt simítjuk, kis csokoládét csorgatunk rá. 1-2 órára hűtőbe tesszük, utána kockára vágva tálaljuk.
Vankó Sándorné Ilona receptje.