Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 22 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 vaníliaízű pudingpor
- 2 dl víz
- cukor ízlés szerint (kb. 3 evőkanál)
Kenéshez:
- 1 tojás sárgája
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Egy 22 x 36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A töltelékhez a leszűrt meggylét, ami körülbelül 3 dl, kiegészítjük a vízzel 5 dl-re. Ebben a pudingport a cukorral elkeverjük és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Kisodorjuk és a nyújtófa segítségével az egyik lapot a tepsibe terítjük. Ha a sütőpapíron nyújtjuk ki, könnyebb a tepsibe emelni. A tölteléket rákenjük és beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal. Tojás sárgájával lekenjük és villával több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon és ne púposodjon fel a teteje. Körülbelül 35-40 percig sütjük.
Pethes Judit receptje.