A linzer laphoz:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- ½ sütőpor
- 1 tojás sárgája
- 1 jó evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg magozott meggy /házi cukrozott meggy/
- 1 kiskanál fahéj
- 1 evőkanál kekszmorzsa
A tetejére piskóta:
- 2 db tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
A linzer alapot összegyúrjuk.20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsibe helyezzük. Megszórjuk morzsával. A lecsepegtetett meggyet megszórjuk fahéjjal és a tésztára szórjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítettük és a tésztát 15 percet elősütjük. Ekkor kivesszük a sütőből. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet is. A meggyen szépen eloszlatjuk. További 12 percet sütjük még. Ha kihűlt, szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!