- 3 nagy üveg magozott meggybefőtt
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 75 dkg tehéntúró
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére:
- 5 evőkanál cukorból készített karamell
Lecsepegtetjük a meggybefőttet. A margarint a cukorral, a vaníliával habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, és a masszára szitáljuk. Alaposan kikeverjük. Kibélelünk egy nagy és mély sütőtepsit sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát,(ha a tepsit kizsírozzuk és kilisztezzük elmaradhat a kibélelés). A meggyet a masszára szórjuk.
A krémhez a margarint a cukorral és a vaníliákkal habosra kikavarjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgákat a krémbe dolgozzuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a pudingport, a citromhéjat, és a krémhez adjuk, együtt kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A sütőt előmelegítjük, a túrókrémet a tepsibe, a meggyre öntjük, kb. egy órát sütjük. Tetejét karamellel díszítjük.
Más gyümölccsel, vagy mazsolával is nagyon finom.
Vass Kató receptje.