Kakaós piskóta:
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor – ezt jó habosra kikavarjuk, fehéredésig
- ezután hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, amit előzőleg elkevertünk
- 2 evőkanál kakaóporral és
- 1/2 csomag sütőporral
Közepes méretű (25 cm), kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformában előmelegített sütőben készre sütjük.
Sárga piskótatekercs:
Ugyanígy készítjük, mint a kakaósat, ugyanannyi hozzávalóból, csak kakaópor nélkül, és négyszög alakú tepsiben sütjük meg. Ha kész, akkor még melegen vizes konyharuhában feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni. Miután kihűlt, baracklekvárral (de lehet más gyümölcsös lekvárral) megkenjük és visszatekerjük. Vékony szeletekre vágjuk.
Túrókrém:
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint porcukor – kikeverjük, majd hozzáadunk
- 2 dl keményre vert tejszínhabot
Joghurtos krém:
- 2 kis pohár (2 × 125 g) meggyízű joghurtba beleteszünk
- langyosra hűtve 1 csomag zselatint, amit a tasakon lévő utasítás szerint elkészítettünk el
- 2 dl tejszínt felverünk kemény habbá, majd ebbe óvatosan beleöntjük a zselatinos joghurtot
A tortaforma alját kibéleljük a felszeletelt piskótatekercsekkel. Ezután kerek piskótatallérokkal rakjuk ki kis távolságokra a forma oldalát. Ebbe öntjük a joghurtos krémet, amit majd megrakunk kimagozott meggyszemekkel, a túrókrémet is rásimítjuk és befedjük a kakaós piskótalappal. Hűtőbe rakjuk, jó lehűtjük (30 perc legalább). Ekkor kivesszük a hűtőből, késsel az oldalát körbevágjuk, tálcát rakunk rá, megfordítjuk és óvatosan lehúzzuk róla formát. Tejszínhabbal, meggyszemekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.