Alap:
- 2 üveg magozott meggybefőtt
- 4 dl víz
- 10 evőkanál cukor
- 16 evőkanál búzadara
Krém :
- 1 liter tej
- 8-10 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
Tetejére :
- 500 ml habtejszín
24 x 38 – tepsit használunk.
A meggybefőttet a 4 dl vízzel, cukorral feltesszük főni. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a búzadarát. Folyamatosan keverjünk, nehogy becsomósodjon. Ezután tepsibe tesszük, és szépen elsimítjuk. Kihűtjük.
Ezután a pudingport a cukorral, kevés tejjel, csomómentesre keverjük és a többi tejet is hozzáöntjük, megfőzzük. Kihűtjük.
Ha kihűlt a puding egy keverőtálba elkezdem keverni a vajat, majd apránként teszem hozzá a pudingot és így egy sima krémet kapunk. Ezt a meggyes réteg tetejére simítjuk.
Ezután a habtejszínt kemény habbá verjük és a pudingos krém tetejére kanalazzuk, szépen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Krékityné Bisztriczki Andrea receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!