A tésztához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg magozott, édesített meggybefőtt
- 1 csomag étcsokoládés pudingpor
- 1 dl víz + 3 dl tej
- cukor ízlés szerint (3-4 evőkanál)
- 6-8 dl édesített habtejszín
- egy kis konyakmeggy
8 tojásból hagyományos módon sima piskótát sütünk 35 cm-es kerek tortaformában.
A töltelékhez a magozott meggyet lecsöpögtetjük, a pudingot a víz és a tej keverékében a cukorral megfőzzük, a habtejszínt kemény habbá verjük.
A tejszínhab 1/3-át a kihűtött és jól összekevert pudinghoz keverjük. A többi tejszínt a meggyel keverjük össze, ízesíthetjük egy kis konyakmeggy aromával is, vagy rummal. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. Először a puding felét rákenjük az alsó lapra, majd rá a meggyes tejszín fele, amit befedünk a középső lappal. Ezt is megtöltjük a maradék krémekkel ugyanúgy, mint az első lapot, majd erre jön a harmadik piskótalap. Én végül a kész tortát sima marcipánnal vontam be, és kék színű ételfestékkel festettem be. Az oldalát olvasztott csokoládéval húztam át, és díszítettem.
Vinczéné Kata receptje.