Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1,25 tej
- 1,5 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás sárgája
- 2 dkg vaj
- csipet só
És még:
- 2 dl lecsepegtetett meggy
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 6 dkg tortabevonó csoki
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal sima kelt tésztát készítek. Kettévettem, az egyikhez hozzáadtam még 1 csapott evőkanál kakaóport. Meleg helyen a duplájára kelesztettem. Mind a két kelt tésztát téglalap alakúra kinyújtottam. Egymásra tettem, megszórtam a meggyel. Mind a két hosszabbik oldalán, egymással szembe feltekertem. Sütőpapíros tepsibe raktam, kelesztettem ismét. Lekentem tojással, és 180 fokos gázsütőben 15-20 perc alatt megsütöttem. Amikor kihűlt csokoládéval bevontam. A csokit széttördeltem és vízgőz felett felolvasztottam egy pici olajjal. Beraktam a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé a kalácson. Meleg vízbe mártott, letörölt késsel felszeleteltem.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!