Tészta:
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg zsír
- fél csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 25 dkg liszt
- és csak annyi tej, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
Piskóta:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 üveg meggybefőtt
Máz:
- olvasztott csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd közepes tepsi hátulján két lapot sütünk. A piskótát megsütjük egy kisebb tepsiben, majd ha már kihűlt, apró kockákra vágjuk. A pudingot megfőzzük, majd kihűlés után összekeverjük a cukros margarinnal. Ezután óvatosan beleforgatjuk a krémbe a piskótakockákat és a lecsepegtetett meggyet is. A krémmel megtöltjük a két lapot, majd olvasztott csokival leöntjük a tetejét. Másnap szeleteljük.
Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni!
Szepesi Ági receptje.