- 20 dkg liszt
- 31 dkg cukor
- 6 dkg darált dió
- 3 tojás
- 18 dkg vaj
- eper-, málna-, vagy ribizlilekvár
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg durvára vagdalt dió
- 5 dkg reszelt csokoládé
A lisztből, 6 dkg cukorból, a darált dióból, 1 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk, 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és megfelelő nagyságú tepsiben megsütjük. Amikor készen van, egészen vékonyan megkenjük tetszés szerinti lekvárral. Azután a 6 tojásfehérjét a durvára vagdalt dióval, a megmaradt cukorral és a csokoládéval gőz fölött addig főzzük, amíg elég sűrű lesz ahhoz, hogy rákenhessük a tésztára. Langyos sütőben megszárítjuk, és kockára vágva kínáljuk.