- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 tojás
- 34 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromhéj
- 10 dkg mazsola
- sárgabaracklekvár
- tortabevonó csokoládé
A vajat habosra keverjük. Közben hozzáadjuk a porcukrot, egyenként beleütjük a tojásokat. Végül hozzákeverjük a liszttel elvegyített vaníliát és a reszelt citromhéjat. Papírral bélelt sütőlemezre, egymástól 2 cm-re diónyi halmokat rakunk. Tetejükre 3-4 szem mazsolát rakunk. Előmelegített sütőben, 10 perc alatt aranysárgára sütjük. 2 lepénykét lekvárral összeragasztunk. A tortabevonót pici olajjal gőz fölött megolvasztjuk és villával rácsorgatjuk a lepények tetejére.
Erősné Hernádi Anikó receptje.