Hozzávalók:
- 35 dkg háztartási keksz
- 10 dkg vágott dió
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál cukor
A tetejére:
- 20 dkg tejcsokoládé
- 2 evőkanál tejszín
A kekszet ledaráljuk és összekavarjuk a darabokra vágott dióval. A tejet, a vajat, a kakaót és a cukrot egy edénybe tesszük, lassú tűzön szirupot főzünk belőle, majd a kekszes masszára öntjük, hozzáadjuk a mazsolát is. Alaposan összekavarjuk, ha szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés rumaromát is. Sűrű masszát kell kapnunk, de ha nehéz vele dolgozni, még egy kevés tejet adhatunk hozzá, a keksz minőségétől függ, mennyit szív fel. Lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk a masszát. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a tetejére kenjük, hűtőbe tesszük, amíg megkeményedik a csokoládé, de ha áll néhány órát, még finomabb lesz.
Forrás: KETKES