- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- csipet só
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg baracklekvár
- 10 dkg darabos dió
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg mazsola
- kevés tej az áztatásához
A lisztet, a cukrot, a sót és a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal, majd 1 órán át pihentetjük. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk, és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk. 180°C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Menet közben a csokoládét az étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral illatosítjuk. A kihűlt tallérokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, csokoládémázzal bevonjuk. Olívaolajon pirított darabolt dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!