A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 4,5 dl habtejszín
- 60 g vaníliás pudingpor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál porcukor
- 30 dkg magozott meggy
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét egy 24 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk. 170°C-os sütőben elősütjük 10 percet. Míg sül, elkészítjük a krémet. A krém hozzávalóit együtt, a meggy kivételével kemény habbá verjük. A végén beleforgatjuk a meggyszemeket is. A tepsit kivesszük a sütőből, a krémet rátesszük, elsimítjuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokat vágunk belőle, és a krémre rakjuk átlós irányban. Visszatesszük a sütőbe, még 25 -30 percig sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük, és tálalás előtt enyhén meghinthetjük porcukorral.
Annyira csodálatos íze van, ahogyan a krémet beszívja a tészta!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!