Piskóta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál víz
- 6 evőkanál cukor
- csipet só
- 8 evőkanál liszt
- 5 dkg darált mák
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál olaj
- fél citrom reszelt héja
Krém:
- 250 g mascarpone
- 20 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
A piskótához a tojásokat habosra, fehéredésig verjük a cukorral, a vízzel és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a mákot és a sütőport. Végül belekeverjük az olajat és a citromhéjat.
Sütőpapírral bélelt (28×39 cm) tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 °C-on, 10-12 perc alatt megsütjük. Még melegen, sütőpapírostól feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával, majd végül óvatosan hozzákeverjük a mascarponét. A piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt, egyenletesen lekenjük a krémmel, feltekerjük és legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük, szeleteljük.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!