Piskóta:
- 7 db tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 50 dkg mascarpone
- 1 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 3 dl habtejszín
Tetejére:
- 4 dl habtejszín, tetszőleges dekoráció
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a liszttel elkevert kakaóport és sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a sárgás masszához keverjük.Sütőpapírral bélelt 25×35 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 200 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük /kb. 15-20 perc/. Kihűtjük. A krémhez a gesztenyemasszát áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot és géppel egyneművé keverjük, majd óvatosan lazítjuk a keményre felvert tejszínnel. Egyenletesen elkenjük a kihűlt piskótán, majd erre kerül a 4 dl felvert habtejszín. Tetszés szerint díszítjük.
Gál Hedvig receptje.