- 40 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 dl tejszín (cukrászhab)
- 10 dkg porcukor
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. Mascarponét 5 dkg porcukorral összekeverjük, majd hozzá keverjük a megolvasztott csokit és a kemény habbá felvert tejszínt. A jól megmosott, kicsumázott epernek a felét 5 dkg porcukorral botmixerrel összeturmixoljuk (vagy villával jól szétnyomkodjuk). A megmaradt epret pedig feldaraboljuk. Pohárba rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret. Díszítésként tehetünk a tetejére egy egész eperdarabot vagy fehér csoki darabkát vagy akár mentalevelet. Hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!