A linzertésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
A rátéthez:
- 6 tojás
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 15 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg Nutella
- 1 üveg magozott meggy (friss esetében 40 dkg)
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára. A rátéthez a Nutellát felolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A vajjal a cukrokat és a tojássárgáját habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a túrót, a pudingporokat és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ebből 1/3 részt elveszünk, és elkeverjük az olvasztott Nutellával. 24 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A linzertésztát tepsiméretűre nyújtjuk, és az aljába fektetjük. Villával megszurkáljuk. Ezután a túrós sárga masszát és a Nutellásat felváltva rákanalazzuk. Egy villával egy kissé márványosítjuk. Megszórjuk magozott meggyel. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Más, apró gyümölccsel is készíthető (ribizli, áfonya).
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!