- 1 tojás
- 25 dkg cukor
- 5 dkg zsír (olvasztott)
- 125 ml tej
- 125 ml tejföl
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás puding
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál vaj
- 3 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
Tetejére:
- Kakaópor (csokoládé)
A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. Jól kidolgozzuk.a tészta felét kihagyjuk, mert abba keverjük majd a kakaóport.Kivajazott, lisztezett kisebb méretű (kb. 20 x 25 cm-es) tepsibe tesszük a fehér részét és a kakaósat rácsorgatjuk, kicsit összekeverjük, hogy jó márványos legyen. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 25-30 percig sütjük. A pudingot szokásos módon megfőzzük és még forrón bele keverjük a vajat. Ha kihűlt a tésztát kettévágjuk és megkenjük a szintén kihűlt pudinggal. A habfixálóval felvert tejszínt a tetejére simítjuk, megszórjuk kakaóporral. (díszíthetjük csokoládéval,de elhagyható).
Mészáros Erika receptje.