Tészta:
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 evőkanál kakaópor
- csipet só
Krém:
- 4 dl meggybefőttlé (ha nem tesz ki ennyit az üvegben lévő, vízzel pótoljuk)
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a puha margarint, lisztet, sütőport, sót, tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt 180°C-on megsütjük. A krémhez a meggylében a cukorral megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat, és jól összedolgozzuk. A kihűlt piskóta tetejére kenjük a pudingos masszát, a legtetejére pedig csokimáz kerül.
Molnár Andrea receptje.