Tészta:
- 1 evőkanál méz
- 2 tojás
- 8 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 45 dkg finomliszt
Krém:
- 7 dl tej
- 6 evőkanál finom liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
Csokimáz:
- 1 Party tortabevonó
- 5 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóit gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a lisztet. Három lapot sütünk, lisztezett tepsi hátulján. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot kihabosítjuk. A két krémet összekeverjük és két részre osztjuk. Az egyikbe keverjük a kakaóport. Amikor a lapok kihűltek, megtöltjük a krémmel. Konyharuhával letakarva, legalább fél napig puhulni hagyjuk. Forróvízbe mártott késsel szépen fel lehet szeletelni.
Nagyné Kercsik Szilvia receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!