A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 23 dkg finomliszt
- 4 tojássárgája
A töltelékhez:
- 120 g marcipán reszelve
- 20 dkg lágy vaj
- 4 cl rumaroma
A díszítéshez:
- 80 g étcsokoládé
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Utolján a lisztet keverjük hozzá. Sima masszává keverjük. Nyomózsákba tesszük és 3 -4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapírral fedett tepsire. 160 °C-ra melegített sütőben világosra sütjük.
A töltelékhez valókat krémesre keverjük. 1-1 db patkót összeragasztunk. A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk. Rácsra tesszük száradásig.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!