Tészta:
- 5 tojás
- 5 dkg finomliszt
- 6 dkg rétesliszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 5 dkg darált mandula
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 liter tej
- 2 és 1/2 csomag puncs pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- rum ízlés szerint
Máz és díszítés:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
- pirított mandulaforgács
A tojásokat szétválasztom. a sárgáját a fele cukorral, a vízzel, az olajjal, valamint a kakaóval habosra kikeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszát és a habot óvatosan összekeverem, majd hozzáadom az összekevert sütőporos liszteket, és a darált mandulát. 34 × 32 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 170°C-on tűpróbáig sütöm. Amíg a tészta sül, elkészítem a krémet.
A tejet a cukorral felforralom. A pudingot egy kevés tejjel csomómentesre keverem, és amikor a tej felforrt, a rumos pudingot besűrítem. A kisült tésztára, amit két lapba vágtam, rásimítom a krémet, ráteszem a másik lapot, és így hagyom kihűlni.
A mázhoz a csokoládét gőz felett az olajjal felolvasztom, és a tészta tetejére kenem. Végül megszórom piritott mandulaforgáccsal.
Domján Mária receptje.