Tészta:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg héj nélküli darált mandula
- csipetnyi fahéj
- 30 dkg liszt
Máz:
- 1 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
- 1 citrom leve
Csokis máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- fél dl étolaj
- kókuszreszelék
A hozzávalókat összegyúrom és késfok vastagságúra kinyújtom. Félhold alakúra kiszaggatom.Sütőpapiros tepsibe teszem és 180 °C-on megsütöm. Ha kihűlt csokoládéval, kókusszal, vagy citromos cukormázzal bevonom. A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztom és kókuszreszelékbe forgatom. A citromos cukormáz hozzávalóit kikeverem jó habosra, és a holdakat beleforgatom.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!