Piskóta:
- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula
- 7 evőkanál olaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 mokkáskanál sütőpor
Krém:
- 200 g fehér csokoládé
- 250 g mascarpone
- 400 ml habtejszín
- 1 habfixáló
- zöld mandulaaroma
Tetejére:
- darált mandula
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval elkezdjük felverni, majd a kétféle cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a tojássárgákat, majd apránként az olajat. Végül a sütőporral, darált mandulával elkevert lisztet forgatjuk bele. 170 °C-ra előmelegített sütőben, 25 x 25 cm-es tepsiben, tűpróbáig sütjük.
A krémhez a csokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, majd ha visszahűlt szobahőmérsékletűre, a mascarponéval egyneműsítjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a mascarponés-csokis masszába, majd ízlés szerint a mandulaaromával ízesítjük.
A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk. 5-6 kanálnyi krémet kiveszünk, a maradékkal megtöltjük a lapokat. A félretett krémet rásimítjuk a sütemény tetejére, és megszórjuk darált mandulával.Mindent imádok, amiben mandula van vagy mandulaízű.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!