Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 22 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 2 dkg kakaó
Krém:
- 3 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 doboz mandulaaroma
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és kis golyókat készítek belőlük, amelyeket a vajjal kikent formákba belenyomkodom és megsütöm. A krémhez a tejet elkeverem a liszttel és a tojással, majd sűrű krémet főzök belőle. Hagyom teljesen kihűlni, mialatt a margarint jól kikeverem a porcukorral, majd a kihűlt krémhez adom. Végül belekeverem a mandulaaromát is. Ezzel a krémmel összeragasztok 2-2 kisült tésztát, majd egy napig állni hagyom, csak másnap kínálom.
Nagyon-nagyon finom!
Dancsi Ildikó receptje.