- 20-25 dkg mirelit málna
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- fél dl málnaszörp
- 2 evőkanál málnadzsem
- csipetnyi só
- 4 csipetnyi kristálycukor
A tetejére tetszés szerint:
- tejszínhab
- csokidísz
Néhány kanál tejben simára keverjük a pudingport. A dzsemet összekeverjük a málnaszörppel és a sóval. A megmaradt tejet lábosban felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet, és folytonosan kevergetve, sűrűre főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk és belekeverjük a málnaszörpös dzsemet. Egy pillanatra ismét feltesszük a tűzre, éppen csak egyet keverünk rajta, máris lehúzzuk a tűzről. A málna felét fagyosan belekeverjük, majd 4, hideg vízzel kiöblített kehelypohárban elosztjuk a pudingot. Megszórjuk kristálycukorral, így kevéssé bőrösödik a teteje. A pudingot a hűtőben megdermesztjük. Közvetlenül tálalás előtt tejszínhabbal felspricceljük, és a málnával meg a csokival feldíszítjük.
Jó vendégváró desszert télen-nyáron!
Silingi Gabriella receptje.