A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja és leve (ízlés szerint)
- 2,5 dl tej
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg cukor
- 30 dkg margarin
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 1 teáskanál olaj
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg margarint, és jól kidolgozzuk. A sütőport a liszttel és a darált mákkal összekeverjük. Hozzáadjuk a masszához apránként a tejjel és citrom reszelt héjával, levével együtt. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát margarinnal kenjük le és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük és kihűtjük. A margarinnal habosra keverjük.
A tortát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. A csokoládét olajjal mikróban felolvasztjuk és a tortára simítjuk. Kívülre és a díszítésnek is tettem félre a krémből.
Finom lett!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!