A tésztához:
- 2 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 80 ml víz
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg darált mák
- 6 g sütőpor
- 1 vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl natúr joghurt
- 1 dl tej
- 60 gramm vaníliás pudingpor
- 8 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
A tetejére:
- 90 g narancsízű gyümölcskocsonya
- 3 dl víz
A mákos piskóta készítése: A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet is. A lisztet, mákot, sütőport elvegyítjük és az előzőkhöz keverjük. A 18 x 27 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát belesimítjuk. 180 °C-on, 20-25 perc alatt megsütjük. A papírt lehúzzuk róla és kihűtjük. A krém készítés: A joghurtot, tejet, cukrokat a pudinggal simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt a vajjal kihabosítjuk. Nagyon finom, üde krémet kapunk. A kihűlt mákos piskótára simítjuk a krémet. A gyümölcskocsonyát a vízzel felforraljuk állandó keverés mellett, amikor kezd hűlni, a krémre öntjük. A krém közepétől kifelé haladva öntjük rá. Hamar megköt. Hűtőbe téve 1 óra múlva tetszőleges szeletekre vágjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!