- 50 dkg lisztet
- 25 dkg margarint
- 1 tojássárgáját
- 2 csomag vaníliás cukrot
- 1 csipet sót
- fél dl langyos tejben felfuttatott
- 2 dkg élesztőt
- 1 dl tejfölt összegyúrunk – 2 cipóra osztjuk, fél órát kelni hagyjuk
- 25 dkg darált mákot
- 20 dkg porcukrot
- fél-fél mokkáskanál őrölt fahéjat és szegfűszeget
- 1 citrom reszelt héját
- 1 dl tejfölt simára keverünk
- hozzáadunk 3 evőkanál rumban megáztatott
- 5 dkg mazsolát
Az egyik cipót lisztezett deszkán kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 30 cm átmérőjű, kivajazott tortaformát, alját villával megszurkáljuk. Belesimítjuk a mákkrémet, megszórjuk 1 nagy üveg kimagozott, leszűrt meggybefőttel (40 dkg). A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, felével berácsozzuk a tortát. A maradékot a felére elvékonyítjuk, 2 rudanként lazán összesodorjuk őket, és a tojással megkent tészta peremére nyomkodjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával, és 180°C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, tortaszerűen szeleteljük.