A lapok hozzávalói:
- 50 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 1 tojás sárgája
- 4 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 5 dkg egész mák
A krém hozzávalói:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A máz hozzávalói:
- 15 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 3 dkg vaj
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk, 22 x 34 centiméteres tepsiben. 3 csomag vaníliás pudingból 1 evő kanál liszttel és 1 liter tejjel krémet főzünk, majd kihűtjük. 20 dkg vajat, 25 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kikeverünk és a főzött krémmel jól összekeverjük, ezzel megtöltjük a lapokat. A felső lapra is hagyunk egy vékony rétegnek való mennyiséget. A kétféle csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. A krémre a sötét csokoládét visszük fel, majd csíkokban a fehéret. Egy fogpiszkálóval vagy késsel a fehér csokoládét bele húzogatjuk a barna csokoládéba.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!